Potgrondactie 2023

Potgrondactie 2023
Beste gemeenteleden,

De meesten van ons kijken er al weer erg naar uit; het Voorjaar. De tijd dat we weer lekker wat meer naar buiten kunnen, kunnen genieten van de zon in onze tuin of op ons balkon. Om buiten alles weer klaar te hebben voor het voorjaar, hebben we ook dit jaar de Potgrondactie. Doet u ook mee?

Wat is het doel?
Zoals elk jaar verbinden we aan de potgrondactie een goed doel. Dit jaar kiezen we opnieuw voor Noodhulp in Oekraïne. Waar vorig jaar de oorlog nog maar enkele weken oud was, duurt deze nu alweer ruim een jaar. De gevolgen hiervan voor de bevolking zijn schrijnend.
Anja Iwantsu-Graveland (zus van Willianne de Jong) is al zeventien jaar werkzaam in Bereghove, net over de grens van Hongarije-Oekraïne. Het afgelopen jaar heeft zij samen met haar man en gemeenteleden in de kerk een gaarkeuken opgezet. Daar worden bijna iedere dag één of twee maaltijden verzorgd voor vluchtelingen en arme bevolking. Na de maaltijd wordt er uit de Bijbel gelezen, gebeden en naar elkaar geluisterd. Omdat er zoveel mensen op afkomen is er ondertussen naast de kerk een grote tent opgezet met kacheltje om ook daar mensen op te vangen. Regelmatig komen er artsen om mensen te onderzoeken, worden er pakketten samengesteld met voedsel/kleding die mensen mee naar huis kunnen nemen, kunnen gezinnen zich douchen in de kerk of bij Anja thuis en mogen ze wat kleding komen wassen.
Financiële steun om deze hulp te kunnen blijven verlenen is hard nodig.
We hopen dat u mee wilt doen met de potgrondactie en het werk wat in Oekraïne gedaan wordt, meeneemt in uw gebed.

Wat bieden we aan?
Dit jaar bieden we tuinaarde en veenvrije potgrond aan.
-    Tuinaarde 30 liter: 1 zak € 4,00 en 4 zakken € 15,00
-    Potgrond 40 liter (Veenvrij): 1 zak € 7,50 en 3 zakken € 21,00
Waarom veenvrije potgrond?
Veen uit universele potgrond is afkomstig uit de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen). Hier worden natuur(veen)gebieden afgegraven met alle gevolgen voor natuur en milieu. Als gevolg hiervan komt bij de productie van universele potgrond veel CO2 vrij: vanuit het veen zelf maar ook bijvoorbeeld bij het transport naar Nederland. De veenvrije potgrond bevat geen veen maar in plaats daarvan biovezel, compost en houtvezel. Deze bestanddelen zijn veelal uit Nederland zelf afkomstig. Hierdoor is de CO2 uitstoot minimaal. Vanuit de zorg voor de schepping is onze mening dat veenvrije potgrond een betere keuze is dan de universele.

Hoe kunt u bestellen?
Bestellen kan tot 25 maart 2023.
Bestellingen worden zaterdag 1 april gratis bij u thuis bezorgd.
Bestellen kan door uw bestelling te mailen: email, of te bellen naar 06-53708124.
U kunt ook de bestelstrook van deze flyer gebruiken om uw bestelling door te geven: Potgrondactie 2023.
Betaling graag overmaken naar bankrekeningnummer NL23 RABO 0333 8540 47 t.n.v. Zendingscommissie Ned. Herv. Gem. te Krimpen aan de Lek, o.v.v. “Noodhulp voor de Oekraïne”.
terug