Paaschallenge 2021 'De weg door Jeruzalem'

Paaschallenge 2021 'De weg door Jeruzalem'
Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Het spel
De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een 'tegenstander' van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft, en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een pro bleem voor jou?
Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar.

Coronaproof
In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. En bij klachten blijf je thuis.

Wanneer/hoe en wat
Op dinsdag 30 maart wordt de PaasChallenge afgetrapt door de jongeren van RockSteady.
Op woensdag 31 maart en donderdag 1 april worden andere belangstellenden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de PaasChallenge.

Hoe laat? Starten vanaf 18.30 uur bij 't Voorhof, bij de pont. Daar is de eerste aanwijzing te vinden.

Duur: 1-1,5 uur.

Neem de volgende zaken mee:
•    smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internetabonnement;
•    op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera);
•    10 spijkers;
•    een pen of potlood.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Peter Haspels en Janneke Boer, jeugdouderlingen van de beide kerken.
terug