ACTUEEL | Nieuws

7 september 2019 - Nieuws over Albanië

Zondagavond 21 juli jl. waren Leny en ik in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan Zee waar de gemeente Katwijk tijdens een “terugkomdienst” afscheid nam van het echtpaar Maarten en Gerdien Blom.
De Hervormde gemeente van Katwijk aan Zee hebben 6 jaar via de GZB hun zendingswerk in Albanië gesteund. Ook onze gemeente heeft daar op een bescheiden manier aan mee mogen werken.
In een goed gevulde kerk (1600 zitplaatsen) werd voor de dienst door diverse mensen gesproken, waaronder de ons bekende GZB afgevaardigde Iwan Dekker.
Tot slot was het eerst Gerdien en daarna Maarten die het werk en de opbouw van hun kerk beschreven en hun dank uitspraken voor de uitzending met alle ondersteuning.
In de tekst van alle sprekers en in de preek kwam het verlies van de jonge Miriam voor en werd dit gedeelte van de samenkomst afgesloten met het lied “Ik zal er zijn”. Dit lied is ook tijdens de rouwdienst van Miriam in Bodegraven gezongen.
In de dienst, geleid door Ds. G. Lugthart, werd ook de kleine Ezra Jachin Blom gedoopt en was de preek naar aanleiding van Filippenzen 3 met als tekst vers 20 en 21. We worden daarin door Paulus opgeroepen navolgers van Hem te worden om allemaal “zendelingen” te zijn met Maarten en Gerdien als voorbeeld.
Na de dienst was er in het gebouw De Ark een informeel samenzijn en konden we nog even met het echtpaar Blom praten. Het is goed te weten, en dat hebben we u al eerder verteld, dat Maarten voor ons de tussenpersoon blijft tussen onze gemeente en de kerk in Mushqeta.

Nieuwe zending goederen
Als u dit leest hebben we na een kleine pauze het inzamelen van kinderkleding en stoffen weer opgepakt en hopen we eind september weer goederen naar Maasdijk te brengen. Op dit moment hebben we weer 6 naaimachines, waarvan 2 stuks via een gemeentelid en 4 stuks hebben we kunnen kopen voor een klein bedrag bij Dorcas in Bergambacht. Ook kregen we vanuit de gemeente een computer, die inmiddels is nagekeken en is ook het eerste brei- en haakwerk al weer binnen.
Heeft u nog niet alles opgeruimd en misschien nog enkele van de hierboven omschreven artikelen? We halen het graag bij u op of u zet het in de hal van ’t Voorhof met s.v.p. een briefje aan de tas of doos met de tekst “Albanië”.
Informeer ook eens bij uw familie of zij nog spullen voor Albanië hebben, bij ons was dat een succes.

Namens de Werkgroep Albanië,
Piet Hardam

Meer nieuws

7 septemberNajaarsbeurs
 Nieuws over Albanië
 Jeugdclubs
 Opening winterwerk
1 septemberProgramma VBSK 2019-2020
 
Inloggen
© 2001-2019 Kerkaandelek.nl
Kerkaandelek.nl RSS feeds