ACTUEEL | Nieuws

9 januari 2018 - ‘Beginnen over het einde’, het pastorale gesprek over de naderende dood

Tijdens de jaarvergadering van de HVD op maandag 22 januari a.s. zal drs. Nico van der Voet, theoloog, docent en publicist, een lezing houden over het onderwerp ‘Beginnen over het einde’, het pastorale gesprek over de naderende dood.

Dit onderwerp is een van de ingewikkeldste thema’s in het bezoekwerk. Hoe snijd je het onderwerp aan? Hoe onderken je barričres om erover te praten? Is er sprake van verdringing, angst voor de dood, voor het onbekende? Wat is er nodig om ‘los te laten’? Is er geloofs(on)zekerheid? Kan iemand in vrede heengaan, verzoend met God, met de naasten, met zichzelf?

Vragen waarmee niet alleen bezoekwerkers in aanraking komen, maar ons allemaal aangaan. Trouwens wie het levenseinde in het pastoraat aan de orde wil stellen, zal eerst zelf zijn/haar eindigheid en kwetsbaarheid onder ogen moeten zien. Ook dit aspect zal in de lezing aan bod komen.

Naast HVD-leden, kerkenraadsleden en leden van wijkteams, bent ook u als geďnteresseerd gemeentelid, deze avond hartelijk welkom.

Voorafgaand wordt de huishoudelijke vergadering van de HVD gehouden. In verband hiermee begint de lezing om 20.30 uur, om 20.15 uur staat de koffie/thee in ‘t Voorhof klaar!

Hartelijk welkom!

Driesje Klerk
Barbera Wisse
Ria Zwijnenburg

Meer nieuws

9 januari‘Beginnen over het einde’, het pastorale gesprek over de naderende dood
1 januariVrouwenbijbelstudiekring: Recht door zee...
 
Inloggen
© 2001-2019 Kerkaandelek.nl
Kerkaandelek.nl RSS feeds