Nieuwe schuldHulpMaatjes gezocht Nieuwe schuldHulpMaatjes gezocht
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. De vrijwilligers van St. Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment 17 SchuldHulpMaatjes. Dat moeten er meer worden. Ben jij ons nieuwe maatje?

Wat doet een maatje? Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

SchuldHulpMaatje worden? Na de driedaagse training kan je aan de slag.
Je wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar - via internet - bijscholing. Wil jij SchuldHulpMaatje worden? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met onze coördinator Piet van Willigen/
tel. 06 2467 9976/e-mail.

SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp, via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken.
terug