Mobiele Ontmoetingsplek (MOP) van Youth for Christ Mobiele Ontmoetingsplek (MOP) van Youth for Christ
Pioniersplek
Het is al weer 15 maanden geleden dat alle PKN kerken in de Krimpenerwaard een pitch kregen opgestuurd van Diederik en Priscilla van Os uit Bergambacht met daarin hun plannen voor jongeren. Hoe zij door middel van relationeel jongerenwerk jongeren in de Krimpenerwaard tussen de 10 en 23 jaar zouden willen bereiken. Hen plekken zouden willen bieden waar ze onder elkaar kunnen zijn, gehoord en gezien worden en zich kunnen ontwikkelen. Hoe zij met een netwerk van vrijwilligers in allerlei kernen activiteiten en ontmoetingsplekken zouden willen uitrollen voor die jongeren. Gewoon omdat ze van jongeren houden en omdat ze verlangen dat jongeren ergens onderweg in hun leven het gesprek zullen aangaan. Zullen vragen waarom de vrijwilligers dit werk nu eigenlijk doen. Dat wij dan kunnen zeggen dat wij worden gedreven door Gods liefde en er daarom voor ze willen zijn en ze willen helpen daar waar ze hulp nodig hebben. Dat wij de liefde die wij ervaren graag met hen willen delen.

Straatwerk Krimpen aan de Lek
In januari 2022 zijn we uiteindelijk met de MOP (Mobiele ontmoetingsplek) gestart! Een team aan enthousiaste vrijwilligers stond al een tijdje in de startblokken. Helaas zorgde strengere coronamaatregelen ervoor dat we onze plannen even moesten uitstellen, maar toen het weer mocht, zijn we direct van start gegaan.
Elke woensdagavond is de MOP te vinden bij de Tuinfluiter. Deze plek is niet voor niets gekozen: veel jongeren gaan naar de Surfplas om elkaar te ontmoeten en fietsen dan langs onze staplek. Het loopt nog niet storm, maar we hebben al wat jongeren mogen ontmoeten en kennisgemaakt met wat buurtbewoners. We kijken er naar uit om nog veel meer jongeren te ontmoeten en ze een fijne plek te kunnen bieden.
terug