Kerkaandelek.nl RSS feeds

RSS Introductie

RSS is een standaard van tekst opmaken met als voordeel dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link naar de website en de tekst zelf.

We spreken van een 'RSS feed' als een tekstbestand met deze opmaak regelmatig wordt ververst.

Wat kun je met RSS?

RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

Wat heb ik nodig voor RSS?

De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje wanneer er nieuwe content op een site verschijnt. Een goed voorbeeld hiervan is FeedReader.

Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op één plek verschillende RSS feeds te verzamelen. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is Netvibes.

Mis ik iets als ik de RSS feeds niet gebruik?

Nee. Via de RSS feeds ben je altijd op de hoogte van de laatste toevoegingen, maar je kunt ook gewoon de website bezoeken.

De RSS-feeds van Kerkaandelek.nl

Kerkaandelek.nl biedt verschillende feeds aan. Zo kun je jezelf 'abonneren' op de feed(s) die jouw interesse hebben. Je hoeft de onderstaande URL alleen maar in de RSS-reader te plakken.

 
Inloggen
© 2001-2019 Kerkaandelek.nl
Kerkaandelek.nl RSS feeds