Bietsen voor Albanië Bietsen voor Albanië
Toen wij begin november de dozen aan het laden waren vroeg een van de helpers: Waar heb je nu weer alles van­ daan gebietst. Ik dacht dat is best een mooie vraag: Ik ben een “bietser” en ik doe dat met veel plezier voor een heel mooi doel, nl. voor kinderen in Albanië. Of 2022 een record jaar is geweest weten we niet, dat kost te veel tijd om dat uit te zoeken. Maar een ding is zeker, dit jaar waren het in totaal 507 dozen waarvan de meesten werden gevuld met kinderkleding van u, van diverse Kringloopwinkels en niet te vergeten het breiwerk van de breisters. Een van de dames heeft een capaciteit van 2 truien per 3 weken. Geweldig
en nu we de wintertijd in zijn gegaan verwacht ik dat er meer dames de breipennen pakken. Er is nog voorraad wol voor jullie.

Naast kinderkleding zaten er in ieder transport altijd dozen met knuffels soms wel 10 dozen per vracht. Van die 507 dozen waren er 70 gevuld met stoffen voor de naaisters van Mushqeta. Deze stoffen kregen we van woninginrichters uit de Krimpenerwaard.
Over het gehele jaar verdeeld hebben we nog 10 naaimachines, 6 rolstoelen,
4 rollators, 2 kindersteps, 1 kinderfiets en een poppenhuis verstuurd. Bij onze laatste vracht zaten ook 25 sets kindermeubels. Via een gemeente lid opgehaald in Alblasserdam.
Vooral deze laatste vracht had een volume van 9 m3 waarvoor we onze vervoerder 720 euro hebben betaald.

En dan terug komend op mijn “bietsen” wil ik u bietsend vragen om deze maand, als een geschenk aan Albanië, een bedrag over te maken naar de bankrekening van de Diaconie
NL 53 RABO 0333800060.
Bij voorbaat hartelijk dank.
Maar als u “uw geschenk” liever in de collecte zak wilt doen, dan is dat zondag 11 december mogelijk. De Diaconie heeft de jaarlijkse collecte “Algemene doeleinden” voor de kinderen van Albanië bestemd. Tijdens die collecte hopen we foto’s van Ada te projecteren. Zij heeft beloofd die te maken en op te sturen van opnamen tijdens het uitdelen van kleding en knuffels.

Tot slot sluit ik dit bericht af met een teleurstellend bericht. Rob Vermaat, die mij met het organiseren en uitvoeren van de transporten lange tijd heeft bijgestaan, heeft, in verband met zijn lichamelijke toestand, moeten besluiten mij niet langer te helpen met de organisatie. Hij blijft wel meehelpen met inpakken.
Langs deze weg wil ik Rob, ook namens u, hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet.
Ik had de hoop dat hij, gezien mijn hoge leeftijd, het stokje” van mij op termijn over zou gaan nemen. Dat gaat dus niet door, maar “wat onmogelijk is bij mensen is mogelijk bij God” en daarom hoop en bid ik dat er toch iemand in de gemeente is die dit mooie werk voor onze naasten in Albanië over gaat nemen.

"Bietser" Pieter Hardam


 
terug