ACTUEEL | 24-uurs actie

Doe een donatie

Bedrag:

Doel 24-uurs-stepactie

Ik wil meedoen! Deelnemersschema Programma Sponsoring Sponsors

roemenie01 In Roemenië in de provincie Transsylvanië ligt de plaats Danes. Daar werkt Liviu onder de armste van deze streek. Liviu is vol van het Evangelie en combineert de Bijbelse boodschap van redding met programma’s die ondersteunen en onderwijs bieden. Zijn missie is om zo een positieve verandering te brengen in levens van kinderen, tieners, jongeren en hun families. Deze gezinnen zijn voornamelijk Roma families. Liviu en Elena zijn in hun kerk actief betrokken als jeugdleiders en binnen het muziekteam.

Zo zijn er verschillende programma’s die stabiel en functioneel zijn, zoals:

  • Na schoolse opvang voor kinderen in de basisschool leeftijd. Er is veel schooluitval onder de Roma kinderen, vanwege allerlei problemen. Ouders die zelf geen school hebben gevolgd, worden gemotiveerd om hun kinderen wel naar school te sturen. Veel ouders werken op het land of op de vuilnisbelt. De kinderen krijgen huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en horen het evangelie.
  • Preventie lessen op Voortgezet Onderwijs m.b.t. alcohol en drugsgebruik en informeren over de gevaren van prostitutie en/of mensenhandel.
  • Sponsorprogramma’s voor studenten. Vanwege armoede staan jongeren onder druk om te werken i.p.v. voortgezet onderwijs te volgen. Onderwijs kan die cirkel van armoede juist doorbreken en door sponsoring krijgen ze ondersteuning voor schoolmaterialen etc.
  • Jaarlijkse acties zoals een schooltas met schoolmaterialen, winterschoenen, hout projecten voor de kachels. De winters zijn erg koud met veel sneeuw.

Gebouw:

Dit jaar start de bouw van een Community Centrum in Danes. Met dit gebouw vestigen zij zich in het dorp en krijgen zo meer mogelijkheden. Zij hebben een gebouw nodig voor het faciliteren van een Pre School voor jonge kinderen, zodat deze kinderen een betere start maken op school. Daarnaast zullen er programma’s voor families en jongeren plaats vinden.

Met de actie willen wij de stichting PERSPECTIVE Danes ondersteunen door zoveel mogelijk geld te verzamen om de inrichting van het gebouw te sponseren.

roemenie02 roemenie03
roemenie03 Reuzenstep
 
Inloggen
© 2001-2018 Kerkaandelek.nl
Kerkaandelek.nl RSS feeds